Solisten

Wijtze Hempenius

Ik ben Wijtze en ik mag samen met mijn broer Gerard meedoen aan de Proms. Wij spelen al jaren in de band Hou ’t kort waar wij op menig feest en bruiloft hebben gespeeld. 

De laatste jaren zing ik ook samen met Wiebe van Dijk, waar ik ook veel plezier aan beleef. 

In 2012 heb ik al meegedaan en nu ben ik wederom gevraagd om een aantal stukken te zingen voor de Proms, ik vind dit een hele eer. Ik ga voorbij mijn comfortzone en geef me over aan unieke stukken, uitgezocht door onze "Creative Director" Mister Jack Bonnema! Het was even slikken, maar na het herhaaldelijk luisteren kon ik mezelf vinden in deze uitdaging!

Gerard, mijn broer,  gaat de baspartij doen in een aantal nummers , en ik mag dus 3 nummers zingen , wij hebben er enorm veel zin in!

Wij zien jullie dan ook graag op 25 maart bij de Proms

 

 

foto: Dorus Breidenbach Fotografie

Dirk Kracht

“Het is gewoon geweldig om weer mee te mogen doen”. Dirk laat daar geen twijfel over bestaan. 
Dat Dirk hier en daar wel eens aan het zingen is, dat weet iedereen zo langzamerhand wel.
“Het is een heerlijke hobby maar dit soort evenementen zijn toch wel even de kers op de slagroom”.
U begrijpt het al, hij is er weer helemaal klaar voor.
 
“TOT 25 MAART ALLEMAAL” !!
 

foto: Dorus Breidenbach

Willy van der Eems

Mijn naam is Willy van der Eems, woonachtig op de rommelhaven. Na een afwezigheid van 8 jaar ben ik dit jaar weer van de partij. 

Ik kijk met veel plezier terug op de eerste 2 proms waar we voor en achter de schermen hilarische momenten meemaakten waar het publiek natuurlijk nooit echt iets van meekrijgt!

Het is nu allemaal iets professioneler maar het promsgevoel blijft hetzelfde. Met en voor elkaar een mooie muzikale avond maken en beleven.

Guusje Roos

Guus werd op 18 september 1957 geboren in het Noordhollandse Schoorlen was op jonge leeftijd al gefascineerd door muziek en alles wat daarmee te maken had.
Ook in Harlingen zong ze als zangeres bij o.a. de Pleegzusters, Johnny Walker Band en werkte ze mee aan diverse muzikale projecten en is ze nu actief in de koren Kimswerd Delight en Vocal Chain.
Guusje is zeer allround en ervaren en pakt daardoor moeiteloos iedere zangpartij op, ongeacht het genre.

Haar wens om eens te zingen in de kerk werd al eens werkelijkheid door een optreden samen met De Boegspetters en Eeuwe Zijlstra. Voor vele luisteraars een bijzondere combinatie en grote verrassing en zo rolde het balletje richting Angelique en Jack. In 2012 was haar debuut bij de Proms en ook deze jubileumeditie zal ze met prachtige nummers van de partij zijn.

De meeste zullen Guus kennen als kosteres van de Nederlandse Hervormde Grote Kerk.

Laura Galema

 
Mijn naam is Laura Galema, 19 jaar oud en op dit moment tweedejaars student Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. 
Ik heb in 2010 meegedaan aan de proms en heb hier ontzettend van genoten! Het was daarom een hele eer dat ik hier opnieuw voor werd gevraagd. 
Naast het feit dat ik een fantastische studie mag/kan doen roei ik ook nog eens 4 a 5 keer in de week! Een dagje stilzitten zit er voor mij dus niet echt in, maar om te zingen hoef je niet stil te zitten! 
 
Ik wens jullie allemaal een ontzettend fijne voorstelling en ik weet zeker dat we er wat moois van gaan maken. 
 
Liefs Laura 
 

Hendrika Tichelaar

Hendrika Tichelaar, ooit begonnen als frommus bij Ommus als allround popzangeres. Van Melissa Etheridge, Tina Turner, KD Lang tot Janis Joplin. Het podium hield ze voor gezien maar voor de Proms maakt ze graag een uitzondering!

Geboren in Franeker maar roots gevonden in Harlingen. Hendrika: “Zingen is liefde en liefde moet je delen!  Muziek is de tinteling,  muziek is  kietelen,  muziek is  strelen, troosten,  kortom muziek staat voor alles in het leven”.

Voor de derde keer doet Hendrika mee aan Proms in Concert by Jack Heaven en zal ze diverse  nummers vertolken die in genre enorm uiteenlopen en  hiermee haar verschillende kanten kan laten zien.

foto Dorus Breidenbach

Tetsje van der Kooi

Tetsje van der Kooi, lyrisch sopraan, kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zingen bleek haar grote passie en talent. Ze studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium en slaagde in 1995 voor het diploma docerend musicus. Daarna vervolgde ze haar studie aan het conservatorium in Utrecht. In 1999 behaalde ze het diploma uitvoerend musicus. Ze kreeg les van Wendela Bronsgeest, Carolyn Watkinson en Meinard Kraak, en studeerde ook enige tijd aan de befaamde Musik Hochschule te Dresden. Momenteel wordt ze gecoacht door Meinard Kraak en Adi le Gué.

Tetsje is regelmatig te beluisteren in oratoria, cantates en missen van onder meer Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms. Als liedzangeres heeft ze veel affiniteit met werken van componisten uit de Tweede Weense School. Naast optredens op de grote concertpodia treedt Tetsje graag op bij vieringen en herdenkingen, in zomerseries en kerst- en passieconcerten. Ze gaf concerten in Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland en maakte concertreizen naar de Verenigde Staten.

Zingen is voor Tetsje het leven zelf: soms vol passie en verlangen, soms vol mededogen, boosheid of juist stille tederheid. Zingen is: uiting geven aan de verhevenheid van Bachs Matthäus Passion, de innigheid van Brahms Wiegenlied en de bittere teleurstelling van Surabaya Johnny van Kurt Weil. Zingen is het leven liefhebben. En die liefde wil ze met anderen delen. 

www.tetsjevanderkooi.nl

Wiebe van Dijk

Wiebe van Dijk,  voorman van de legendarische Wiebe van Dijk Superband uit Harlingen. Ontelbare optredens en gelegenheidsformaties heeft hij op zijn naam staan.  Van klassiek tot pop en niet te vergeten het Nederlandse lied.  En  laten we eerlijk zijn, geen Harlinger zal het onberoerd laten als we Wiebe "Mooie Stad aan het Wad" horen zingen welke door wijlen Janny Homminga is uitgewerkt tot een prachtige klassieker.

Wiebe is vanaf het allereerste begin betrokken bij de Proms en heeft prachtige duetten vertolkt met onder andere Tetsje van der Kooi en Hendrika Tichelaar. 

Ook dit keer is Wiebe van de partij en laat zich van zijn meest veelzijdige kant zien!