Henk Jan Cornelisse

Henk-Jan Cornelisse maakte in 2012 zijn debuut en zal ook dit jaar van zich laten horen bij de laatste Proms in Concert by Jack Heaven.

Henk Jan stond toen eens niet als horecaman van de Weinstube in de schijnwerpers, maar als honderd procent zanger. Bijgestaan door Anna Bonnema en het OKK orkest olv Koop Meindert Schokker, bracht hij samen met Janneke van Dijk het duet "Vluchten kan niet meer" ten gehore. 

Henk Jan: “Ik vind het is een eer om dit nummer te mogen zingen. Dit stuk is voor het eerst op plaat gezet door Adele Bloemendaal en geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland heeft voortgebracht: Lennaert Nijgh! De muziek is geschreven door mijn favoriete Nederlandstalige zanger, Boudewijn de Groot, die deze uitvoering ook heeft vertolkt. Rob de Nijs lukte het met dit nummer 1973 nummer 8 in de top 40 te bereiken.”

Tijdens mijn jeugd zong ik het Nederlandse lied al uit volle borst mee, maar mijn ‘zangcarrière’ begon in 1988 bij de soundmixshow in de kantine van camping ‘De Holle Poarte’ in Makkum. Samen met mijn vader Flip, Wiebe en nog een aantal Harlingers vertolkten wij ‘Foxy Foxtrot’ van Nico Haak en ‘Hé Kom Aan’ van Dimitri van Toren. Ik zing niet vaak in het openbaar, maar als ik in mijn stamcafé ‘Het Mannetje’ in Amsterdam ben, dan wil het nog wel eens voorkomen dat ik samen met het Rembrandt Duo een deuntje meezing.